Brisingr - Christopher Paolini


Autor: Christopher Paolini
Nakladatelství: Fragment
Série: Odkaz dračích jezdců (3.díl)
Rok vydání v ČR: 2009


Anotace: Přísahy, zkoušky oddanosti, mocné síly se střetnou...Bitvou na Hořících pláních boj s Královstvím zdaleka neskončil a zdá se, že v nadcházejícím střetu bude Galbatorixův Jezdec mocným protivníkem. Eragona se Safirou proto čekají další zkoušky v boji, ale v příběhu už nejde jenom o ně…Stejně jako Eragon a Eldest, i Brisingr je plný napětí, nečekaných odhalení a zvratů, ve kterém nechybí ani Safiřin něžný humor.


Eragon, Safira, Roran a ostatní obyvatelé země se musí vypořádat s krutým jednáním Galbatorixe. Boj na Hořících pláních, jak se zdá, Murthagovi s Trnem nestačil, a proto se vydávají do další bitvy. Během knihy se stane poměrně hodně překvapení. Kniha je prošpikovaná dobrodružstvím , napětím, vztahy a mnohem víc... Myslím si, že tahle série není vhodná pro děti pod deset let, protože je tam hodně násilí a boje. Rozhodně není vhodná pro, ty, co mají slabí žaludek. Autor má dost často tendenci poměrně rozsáhle popisovat zranění, které utrpěli jednotlivé postavy ve válce s Galbatoxem.


Překvapení, napětí, zápletky, hezká obálka, autor si knihu ilustroval sám, což s moc často nestává.


- Jediné, co bych téhle knize měla vytknout je to, že autor podle mého názoru se až moc konkrétně v  tomhle díle zaměřil na strategii války, ale jinak příběh opět nezklamal.


Christopher Paolini je americký spisovatel, autor knih Eragon, Eldest, Brisingr a dosud nevydaného, čtrvrtého dílu Inheritance. Tyto knihy jsou součástí tetralogie Odkaz Dračích jezdců. Čtvrtý a závěrečný díl má jméno Inheritance ( dědictví ). Příběh se odehrává ve fiktivním fantasy světě Alagaësie.

Paolini se narodil v listopadu roku 1983 v Jižní Kalifornii. Nyní je mu 23 let. Mimo několika let na Aljašce žil se svými rodiči, mladší sestrou Angelou a kočkou s kokršpanělem v Montaně. K tvorbě ho inspirovala místní nádherná příroda.




                         


                                             Výsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičky


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moře nálezů a ztrát 1: Náhodní lháři - Lena Valenová

Panský dům (původní trilogie): Anne Jacobsová

Gabrielovo Inferno - Sylvain Reynard