Divergentní víkend aneb Divergence znovu na scéně!


Ahoj, nedávno jsem se rozhodla, že si po 2 letech znovu přečtu Divergenci, protože jsem si koupila box. Po přečtení knihy jsem se koukla  také na film, abych to měla kompletní.  
Autor: Veronica Roth
Počet stran: 341
Rok vydání: 2011, Katherine Tegen Books, New York
V ČR: 2012, CooBoo, Praha 4

Anotace: Jedna volba rozhodne o tvých přátelích.
                Jedna volba určí tvou víru
                Jedna volba předurčí tvou oddanost - navždy.
                Jedna volba tě změní.
Chicago, budoucnost. Obyvatelé polorozpadlého města jsou rozděleni do pěti frakcí. Beatrice je čerstvých šestnáct a přišel čas si zvolit, do které frakce chce patřit, které ctnosi se chce na celý život odevzdat. Překvapivé rozhodnutí jí do cesty přivede osudového kluka - úchvatného, ale taky trochu nesnesitelného. Beatrice zjišťuje,že ve společnosti, jež se jeví tak dokonalá, vzrůstá napětí a hrozící nebezpečí lze zažehnat jen jedním způsbem, který jí ale může zničit.

Beatrice je šestnáct let a město, kde bydlí - Chicago, je rozděleno do pěti frakcí: Neohroženost, Upřímnost, Mírumilovnost, Sečtělost a Odevzdanost, ve které Beatrice společně s bratrem a rodiči žije. To se však navždy změní. Když se Caleb  - její bratr rozhodne pro svojí životně důležitou volbu, všechny jeho rozhodnutí šokoje. Nikdo z jeho rodiny to totiž nečekal. Beatrice se také rozhodne opustit rodinu a vybere si Neohroženost, kterou už léta tiše obdivovala. Tam potkává svou osudovou lásku  - kluka Čtyřku a zjistí, že Neohroženost není tak idilická, jak si půvpdně mysela. Je plná tivality, žárlivosti, ale i lásky a nenávisti.

Veronica Roth  bydlí v Chicagu, kde se také roku 1988 narodila. Psaní se věnuje už od svých 12 let.
Studovala na Nortwestern University a nyní je spisovatelkou na plný úvazek.
Sama o sobě tvrdí, že má nekonečné množství fóbií.
Její prvotina Divergence, který je zároveň názvem triologie, se zařadil v deníku The New York Times na šesté místo v kategorii bestselerů.

Hodnocení: Musím říct, že celá tahle triologie naprosto nadchla celou naší rodinu a myslím si, že by určitě od této spisovatelky mělo ještě něco vyjít, i když film je ve srovnání s knihou trochu jiný než kniha, což mi jako velkému knihomolovi docela vadí, ale za to spisovatelka nemůže.
Doufám, že bude ve své činnosti pokračovat, a že se nám brzy představí se svou novou knihou.

                                                   
                                                             
                                              Výsledek obrázku pro hvězdičky Výsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičky

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moře nálezů a ztrát 1: Náhodní lháři - Lena Valenová

Panský dům (původní trilogie): Anne Jacobsová

Hana - Alena Mornštajnová