Zimní lidé - Jennifer McMahon

Autorka:Jennifer McMahon
Originál: The Winter People, 2014
V ČR: Vladimíra Fonfárová, Knihy Omega, Knihy Dobrovský, Praha 4, 2017
Počet stran: 328

Stalo se to na jaře, ještě než táta vyhodil tetičku z domu a než můj bratr Jacob tragicky zemřel.
 (1908,Návštěvníci ze záhrobí, tajný deník Sáry Harrisonové Sheaové, str. 9)

Anotace: West Hall ve Vermontu bylo vždy město podivných zmizení a starých legend. Nejzáhadnější z nich je smrt Sary Harrison Shey, která byla v roce 1908 nalezena mrtvá na poli za jejím domem jen několik měsíců po tragické smrti její dcery. Nyní, v současnosti, žije devatenáctiletá Ruthie na tomtéž statku se svou matkou Alicí a mladší sestrou. Jednoho rána Ruthie zjistí, že její matka zmizela. Ve snaze najít nějakou stopu prohledává matčinu ložnici a pod podlahou nalézá starý deník Sary Harrison Shey. Ruthie je náhle vtažena do prastarého tajemství a zjistí, že není zdaleka jediná, kdo na tomto statku hledá někoho zmizelého. Ale může být jediná, která tuto stále se opakující historii zastaví...

O jejich svatební noci mu prsty něžně vjela do vlasů a zašeptala mu do ucha: "Martine, jednoho dne spolu budeme mít holčičku."
                                                                                                                      (Martin 12.ledna, 1908)

Vím, že poslední ukázka zněla romanticky, na někoho možná až přeslazeně. O tom tahle kniha, věřte mi, rozhodně není. Tuto ukázku jsem vybrala proto, že se mi prostě líbila. Mám totiž strašně ráda romantiku.
  Děj je však opředen záhadami i když ze začátku (počáteční kapitoly) se mohou jevit jako líčení celkem všedního života. Pak však začne lehce přituhovat poté, co je za nejasných okolností zavražděna Sara, což je milující matka, která teprve před několika málo měsíci tragicky přišla o dceru jménem Gertie, která svou matku také velmi milovala.
Sara, Gertie a Martin (milující manžel a otec) si žili do té osudné chvíle docela blaze a poklidně. Plánovali společnou budoucnost. Měli se moc rádi. Osud nebo spíše vina však rozhodli jinak...
  Současná hrdinka Ruthie po letech nalézá deník Sary. Deník zapisuje i události, které se stali krátce před její smrtí (Sáry).
  Pojďte se společně s Ruthie nechat strhnou tajemstvím, které je staré více než 100 let... Tajemstvím, které vám nedá spát...

  "Radši se modli, ať umřeš dřív než já, protože pokud odejdu jako první, budu tě chodit strašit, až se z toho zblázníš."
                                                                                                                                  (Katherine, str. 79)

JENNIFER McMAHON se narodila v roce 1968 a vyrostla v domě babičky v Commecticulu.
 Byla přesvědčena, že v podkroví tohoto domu žije duch Virgil. První příběh napsala už v první třídě. V roce 1991 získala bakalářský titul na Goddard College a poté studovala poezii a tvůrčí psaní na Vermont College.
Od roku 2000 se na plný úvazek věnuje. Je autorkou šesti bestsellerů, mimo jiné také úspěšného thrilleru Island of Lost Girls. S manželem a dcerou žije ve Vermontu.

"Já vím, že je blbost. Ale lidi věří, čemu chtějí. I kdyby Sára věděla, jak na to, jí samotné to k ničemu nebylo. Sám na sobě ten rituál člověk provést nemůže."
                                                            (Katherine, str. 143)

  Styl psaní je zábavný, lehce se čte, je to taková oddechovka. I když celkem napínavá.
  Je fajn si přečíst také trošku něco jiného než normálně čtete. Tento příběh mi tuto možnost skvěle poskytl. Jsem moc ráda, že jí mám doma.
  Líbí se mi, že je kniha napsaná z několika pohledů, prolíná se v nich současnost s minulostí, realita s fikcí.
  Příběh  je dle mého názoru originální. Na své si tu opravdu přijdou milovníci napětí a tajemných příběhů, možná také fanoušci thrillerů a fantasy.
  Knihu bych doporučovala každému, kdo má rád knihy napsané v lehčím stylu, ale chce se u čtení báječně bavit. Čte se opravdu velice svižně.
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji Knihám Omega a Knihám Dobrovský. 




Výsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičkyVýsledek obrázku pro hvězdičky

Knihu můžete zakoupit Odkaz nebo Odkaz.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Moře nálezů a ztrát 1: Náhodní lháři - Lena Valenová

Panský dům (původní trilogie): Anne Jacobsová

Gabrielovo Inferno - Sylvain Reynard